Tuna dijeta: Tri dana ribljih obroka za 5 kilograma manje

Predviđeno je da se svaki dan jede tunjevina, raspodijeljena u šest jednakih obroka.

Razmak između obroka treba da bude dva i po do tri sata. Uz dijetu s tunom biste trebali izgubiti pet i po kilograma…

Za dijetu s tunom, odnosno “tuna dijetu”, mnogi će reći kako je jedan od onih planova mršavljenja koji zahtijeva “čelične živce”, piše “Radiosarajevo”

Ovaj naziv je potpuno opravdan, jer tuna dijeta traži mnogo strpljenja i volje. Inače, ovu dijetu uglavnom koriste bodybuilderi prije takmičenja, kako bi zategnuli svoje mišiće do maksimuma i kako ne bi uopće imali naslage masnoće ispod kože

Multivitaminski dodatak

Tuna dijeta traje tri dana. Predviđeno je da se svaki dan jede tunjevina, raspodijeljena u šest jednakih obroka. Razmak između obroka treba da bude dva i po do tri sata. Također, tvorci ove dijete preporučuju da se tokom dijete pije što više vode, jer upravo voda pomaže da se probavi velika količina bjelančevina koja se unosi sa tunom.

Savjet ekstra je da se dva puta dnevno uzme doza multivitamina bez šećera. Vitamini su vam, naime, potrebni, jer tuna ne sadrži baš neku značajnu količinu vitamina i minerala. Osim tog dodatka, niti jedna druga namirnica osim tune nije dopuštena. U tome i leži “težina” ove dijete, jer vrlo je vjerovatno da će vam tunjevine nakon tri obroka biti “preko glave”.

Dva dana – za početnike

Inače, tuna bi trebala biti suho pečena, no ako ne možete nabaviti dobre komade tune, onda možete koristiti i konzervirane komade (ne komadiće), ali ih morate jako dobro ocijediti od ulja. Malo maslinovog ulja neće smetati, ali ako ga je puno ova dijeta nema smisla. Ako nikako ne možete izdržati jesti samu tunu, možete uz nju uzeti listove zelene salate koja nije nauljena.

 

Ako ovu dijetu želite probati po prvi put, savjetujemo da s planom mršavljenja krenete u petak navečer, i izdržite dva dana. Nemojte odmah ići na tri dana, jer će vam biti prilično teško. Nakon prekida dijete, ne bi smjeli pokušati ponovno barem dvije sedmice. U tom periodu jedite zdravu hranu, sa što manje masnoća. Uz dijetu sa tunom biste trebali izgubiti pet i po kilograma za tri dana.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]