Uflekali ste svoju najdražu majcu? Evo kako da otklonite i najgore FLEKE sa vaše odjeće!

Uklanjanje mrlja sa vaše odjeće, namještaja pa čak i sa sjedišta vašeg auta može biti prilično zahtjevan posao, posebno ako je mrlja tu neki duži period. Ali imamo savršeno rješenje za vas.

 

Umjesto da koristite brojne odstranjivače mrlja iz marketa koji zapravo sadrže štetne hemikalije i morate ih koristiti sa oprezom, probajte ovaj savršeni kućni odstranjivać mrlja koji će vam pomoći da otklonite i najtvrdokornije mrlje. Ovaj kućni odstranjivač mrlja zahtjeva korištenje nekih proizvoda koje obično imate u kući.
Stvari koje će vam trebati za kućni odstranjivač mrlja:

100 ml tečnog sapuna
100 ml devetopostotnog alkoholnog ocata
100 ml mineralne vode
bočica za prskanje
četka
Šta treba da uradite:

Izmiješajte sve sastojke zajedno i stavite ostatak smjese u bočicu za prskanje. Poprskajte po mrlji koju želite ukloniti i dopustite da djeluje 10 do 15 minuta.

Koristite četku da izribate mrlju. Ovaj kućni odstranjivač mrlja je ekstremno efikasan, ali morat ćete ponoviti postupak još jednom da uklonite tvrdokorne mrlje koje se nisu uklonile prvi put.

 

Izvor: kreativan

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]