UKOLIKO PATITE OD POREMEĆAJA LUČENJA HORMONA ŠTITNE ŽLIJEZDE OVO JE PRIJEKI LIJEK RUSKE MEDICINE!

Ako patite od poremećaja lučenja hormona štitne žlijezde, probajte ovaj nevjerovatan recept ruske narodne medicine.

Nevjerovatno lako se pravi i ne košta skoro ništa

 

Dosta ljudi pati od poremećaja štitne žlijezde, gde ona ne proizvodi dovoljno hormona, a uzrok je uglavnom hronična autoimuna upala te žlijezde. Posljedice ovog stanja, zvanog hipotireoza, mogu se odraziti na zdravlje cjelokupnog organizma.

Osobama koje pate od hipotireoze, ruska narodna medicina preporučuje sljedeći jednostavan recept. On sadrži samo dva sastojka koja je vrlo lako nabaviti.

Ruske kapi za hipotireozu – RECEPT:

 

U proljeće, uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm). Sameljite ih što je moguće sitnije. Prelijte ih s 50 ml kvalitetne votke ili domaće rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procijedite tečnost.

Primjena:

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura treba da traje 3 nedelje.

Kako ove kapi utiču na zdravlje:

Poznata su nam ljekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih takođe ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u liječenju reume i za pročišćavanje disajnih organa, kao i za liječenje kašlja i plućnih oboljenja, pa i hipotireoze.

 

Ljekovita svojstva imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora. Iglice se koriste svježe, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat.

Šišarke bora se upotrebljavaju dok su mlade, veličine od 3-5 cm, jer njihovim daljim zrenjem poprimaju drvenasti oblik i gube sva ljekovita svojstva. Mlade šišarke sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C, sadrže ljekovitu aromatičnu smolu i veliki broj antioksidanasa. Imaju alkalno dejstvo. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja hipotireoze.

(Telegraf.rs / ZdravljeIRecepti)

Releated

LIJEČI SVE BOLESTI, OSIM SMRTI: Biljka Zapisana U Bibliji I Kuranu

Nigella sativa (poznata kao kim, crni kumin, čurokot ili kalinji) je jednogodišnja biljka iz porodice Ranunculaceae.……Poznata po svom plodu – crnom sjemenu koje se zove crni kumin (nemojte ga zamijeniti sa kuminom, Cumunum cyminum, koji možete pronaći skoro u svakoj trgovini).….Crni kim………. Jedna je od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnom Egiptu su ga […]

Utrljati Na Bilo Koji Ožiljak, Bore Ili Mrlje Na Vašoj Koži I Gledajte Kako Sve Nestaje U Samo Nekoliko Minuta

Glavni sastojak ovog nevjerojatnog rješenja je med, slatki prirodni nektar proizveden od strane pčela koji će poticati protok u vašoj koži i poboljšati vašu kožu, osim raznih drugih zdravstvenih prednosti koje mogu poboljšati opće zdravlje. Maska za lice može se koristiti protiv akni, fleka i ožiljaka na licu i može se lako pripremiti. Evo kako: […]