VEĆ PET GODINA ŽIVIM U DANSKOJ. PRVE TRI GODINE SAM RADIO NA CRNO KAO FIZIČKI RADNIK KOD JEDNOG…

1834980iVeć pet godina živim u Danskoj. Prve tri godine sam radio na crno kao fizički radnik kod jednog svog rođaka. Onda sam rešio da počnem da tražim normalan legalan posao, ali bezuspešno. Skoro dve godine su prošle, a ja sam živeo od socijalne pomoći i “džeparca” koji mi je davao taj rođak.

E, sad, pre nekih šest meseci sam naleteo na oglas za posao – degustator čokolade. Otišao sam iz sprdnje na razgovor i ispostavilo se da imam izrazito osetljivo čulo ukusa i da im je trebao baš neko za testiranje proizvoda namenjenih južnijim tržištima.
Na moje veliko iznenađenje, dobio sam posao.

Pola godine pokušavam da objasnim majci da me plaćaju da muljam čokoladni krem po ustima par sati dnevno. Loša strana ovoga – čokolade mi je preko glave, nisam kupio ništa slatko mesecima, od torti i kolača na proslavama bežim ko đavo od krsta. Videćemo dokle ću izdržati.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]