Zbog OVOG uređaja vam je VISOK RAČUN za struju: Samo ga isključite i vidjet ćete pravu potrošnju

Da li ste znali da je isključivanje uređaja iz struje sigurnije u slučaju grmljavinskog nevremena kada su svi uključeni uređaji pod rizikom od udara groma.
Znate li da vaši kućanski aparati vode tajni život i dok su isključeni? Ovo je popis uređaja koji nastavljaju da troše električnu energiju čak i kada su u stanju mirovanja:

 

Punjač mobitela
Mnogi imaju naviku da ostave punjač u utičnici i nakon što je punjenje završeno. Tako vam se čini praktičnije, ali to je najčešće jer ste lijeni da izvučete kabel. Trošak koji napravi sam punjač nije velik, ali je tu. Procjenjuje se da ova praksa troši 1,2 vata na jedan dan.

Televizor
Da li ste znali da pritiskom tipke za isključivanje televizora samo stavljate u stanje mirovanja? Nažalost, to je tako – skrozga isključiti možete jedino ako izvučete kablo iz utičnice. Inače, televizor koji ne radi troši čitav dan 24 vata .

Računala i laptopi

Čak i onda kada su isključena, stolna i prijenosna računala u pozadini rade. Ako ne želite da vam kradu čak 96 vata na dan, radije ih izvucite iz struje. Ne treba napominjati da, ako ove uređaje držite na “stand by” načinu, potrošnja je mnogo veća.
Izvor: novi.ba

Releated

Brze Krofne Iz Rerne: Narastu Ogromne, Bez Prženja U Dubokom Ulju!

Sastojci -70gr putera-125 gr mleka-125gr vode-2 komada jaja-1 kesica vanilin šećer-500gr glatkog brašna-malo soli-55gr otopljenog putera za premazivanje krofniPriprema Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se uduplaKada je testo fino poraslo pristupiti razvijanju, testo razviti ne baš tanko malo deblje […]

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo Je Recept Koji Je Zaludio Svijet

Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi […]