6 SAVJETA ZA UKLANJANJE VOSKA IZ UŠIJU KOD KUĆE

Cerumen-oido

 

Naše uši proizvode voštani ulje zove ušne masti, ili cerumen, koji služi kao prirodni lubrikant.

Uloga ovog voska je da ometa svaku štetu ove osjetljivo područje, uzrokovana bakterijama i druge čestice ili organizama.

Međutim, ako je pohranjen u većim količinama, može postati iritantno i dosadno, i može dovesti do drugih simptoma kao što su iritacija, svrbež, vrtoglavica, gubitak sluha ili osjećaj da postoji nešto zaglavi u uho.

To se događa kao rezultat opstrukcije ušnog kanala. Iako je ova supstanca se čisti prirodno, osećamo potrebu da ih povremeno čišćenje i eliminirati višak.

Naime, upotreba pamuka briseva za čišćenje ušnog kanala, u stvari, ima suprotan efekat. Ova praksa gura ušne masti dublje u ušni kanal, gdje počinje da akumulira, i na kraju dovodi do opstrukcije.

Osim toga, imajte na umu da su redovne upotrebe za uši ili slušalice slušalice može povećati rizik od prekomjerne depozita ušne masti u ušni kanal.

U slučaju ušne masti naslage, može doživjeti nekoliko simptoma, uključujući:

Earaches
smanjena sluha
vrtoglavica
Osjećaj punoće u ušima, kao što su priključeni se
Zujanje u ušima
Svrab u ušni kanal
Odvodnja iz ušnog kanala
Stoga, morate imati na umu da u cilju sprečavanja simptoma prekomjernog ušne masti naslage, potrebno je da redovno čišćenje ušiju, i na taj način izbjeći svoje blokade. Ipak, nikada ne treba koristiti Q-tips ili druge briseve.

Umjesto toga, predlažemo ove efikasne prirodnih lijekova za uklanjanje viška ušne masti:

Vodikov peroksid

Dodaci za 3% vodikovog peroksida i vode u jednakim iznosima i pustite malo na soltuion u uho. Da bi neka uđe u ušni kanal, protresite glavu malo. Nakon nekoliko minuta, nagnite glavu na suprotnu stranu kako bi se prisiliti da tečnost isteče.

Maslinovo ulje

Ova neverovatna ulje je još jedan izuzetan prirodni lijek koji u početku omekšava ušne masti, a zatim pomaže njegovo uklanjanje. Naime, sve što trebate učiniti je da odustane od dva-tri kapi maslinovog ulja u uho prije spavanja, a spavati na suprotnoj strani. Ovaj tretman treba uraditi za 3 ili četiri noći.

parafinsko ulje

Parafinska ulja je izuzetno efikasan, a jedan od najsigurnijih načina za uklanjanje ušne masti. Biti toliko efikasan, može se naći u većini apoteka. Zagrijte 2-3 kašike parafinsko ulje preko svijeća plamen, i nanesite nekoliko kapi u uho.

Zatim, pokušajte da laže i dalje za nekoliko minuta, i isperite ga s malo tople vode. Da bi se potpuno rastvoriti ušne masti naslage, ponovite ovaj postupak 3 dana za redom.

rastvor

Ovo je još jedan efikasan način za uklanjanje ušne masti. Potopite je pamuk loptu u sljedećim rješenje: rastvoriti jedna žličica soli (7,5 g) u ½ čašu vode (100 ml).

Zatim nagnite glavu na stranu da pomogne kapi ulaze u uho. Pričekajte nekoliko minuta da se rješenje za ulazak u ušni kanal i omekšati ušne masti. Zatim nagnite glavu u suprotnom smjeru da prisili preostalih se osuši. Možete koristiti tkiva za to.

Ocat i alkohol rješenje

U malom zdjelu, kombinirati jednake dijelove bijelog octa i trljanje alkoholom. Potopite je pamuk loptu u preparata i koristiti ga nanesite nekoliko kapi rješenje za oba uha.

glicerin

Ovaj prirodni proizvod se može kupiti u gotovo svim ljekarnama. Izuzetno je efikasan u omekšavanje i uklanjanje voska iz uha. Glicerin početku omekšati ušne masti za lako uklanjanje. Za najbrže rezultate, primjenjuju četiri kapi u svako uho, tri puta dnevno.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]