BOLNIČKA VMA DIJETA IZ BOLNICE POSTALA PRAVI HIT: Evo šta trebate jesti da biste smršali za samo DVIJE SEDMICE

U posljednje vrijeme sve popularnija je takozvana VMA dijeta koja za vrlo kratko vrijeme daje izvanredne rezultate a sto je najvaznije jako je zdrava za organizam. Traje 15 dana a po isteku ćete biti mršaviji, zdraviji i sretniji – jednom riječju potpuno preporođeni.

Kad pomislite na strogu bolničku dijetu, odmah naprosto ogladnite. Ali uz ovakvu zdravu ishranu uvijek ćete biti siti i sto je najvaznije gubiti kilograme.

U pitanju je bolnička dijete, ali ne ona na koju pomislite kad pročitate te riječi. Nije u pitanju ishrana redukovana do te mjere da godi samo teškim bolesnicima već ona koja dokazuje da možete izgubiti kilograme čistom zdravom ishranom, piše “Novi”

Ovaj plan ishrane osmislili su stručnjaci vojno-medicinske akademije da bi omogućili mršanje pacijentima koji su se spremali za operaciju. Zdravlje im je, u skladu s tim, bilo najbitnije. Nije bilo prihvatljivo da se osoba na dijeti osjeća umorno ni u kojem stupnju a još manje da ima posljedice poput vrtoglavosti, pada imuniteta ili nervoze.

Za ukupno dva tjedna zdrave ishrane, predviđen je gubitak između 7 i 15 kilograma.

Odvija se u tri kruga po pet dana između kojih se pravi dvosedmična pauza. Bitno je držati se satnice: doručak čim ustanete a ručak i večera nakon pauza od 4-5 sati.

Doručak je za svaki od pet dana potpuno isti: jedna naranča, jedan komad tost hljeba ili 4 krekera, te šolja kafe ili čaja, bez šećera.

Drugi obroci se ovako organizuju:

Dan 1.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili jogurta), tost kriška, naranča.

Večera: 1-2 komada tosta, dva kuhana jajeta, paradajz i krastavac.

Dan 2.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake, dva komada tosta, naranča.

Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, paradajz, naranča.

Dan 3.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili kiselog mlijeka), krastavac, naranča.

Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, šolja kafe ili čaja bez šećera, naranča.

Dan 4.

Ručak: komad tosta, 125 grama mladog sira i paradajz.

Večera: sva komada tosta ili 8 krekera, 125 grama mljevenog junećeg mesa, dva paradajza.

Dan 5.

Ručak: 200 grama kuhanog junećeg mesa, komad tosta, paradajz.

Večera: tvrdo kuhano jaje, 500 grama obarenog povrća.

VMA dijeta je odlična za ljude koji mnogo rade i uče jer održava koncentraciju na maksimalnom mogućem nivou, onda i za žene nakon trudnoće koje žele spriječiti nakupljanje masti na mjestima gde se koža rastegla. Najbolji je izbor i za ljude koji boluju od dijabetesa te za one koji imaju problema sa srcem ili štitnom žlijezdom

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]