DIJETA SA VMA ZA POTPUNI OPORAVAK TELA: Smršaćete do 15 kilograma za samo dve nedelje

VMA dijeta za mršavljenje je najbolji izbor ukoliko želite brzo i efikasno da se rešite celulita. Mogu da je drže svi, naročito dijabetičari, osobe sa problemima sa štitnom žlezdom i oni koji imaju srčanih tegoba.

Osim što ova bolnička dijeta za mršavljenje uspešno skida kilograme, ona obezbeđuje vitalnost, ubrzava metabolizam i vrši detoksikaciju celog organizma.

Kako funkcioniše bolnička dijeta sa VMA

Postoji mnogo režima ishrane koji su slični ovom, neki se čak pozivaju na to da su bolji i efikasniji, međutim morate znati da su sve druge dijete bazirane na brzom gubitku viška telesne težine, što za posledicu može da ima ozbiljno narušavanje celokupnog zdravstvenog stanja. Dok, sa druge strane, VMA dijeta služi prvenstveno za ubrzavanje metabolizma i unapređivanje zdravlja, što naposletku dovodi do prirodnog i zdravog mršavljenja.

Tokom primene bolničke dijete, telesna težina se redukuje zahvaljujući značajnom smanjenju unosa masti i ugljenih hidrata, a povećava se njihovo konvertovanje u energiju koju će organizam potrošiti. Ovaj princip predstavlja potpuno prirodan način mršavljenja, jer se zasniva na procesima koji nisu iscrpljujući za organizam, a rezultati su primetni i što je najvažnije, održivi na duži vremenski period.

VMA dijeta 15 dana predviđa eliminaciju voća, krompira, šećera, testenine i proizvoda od žitarica iz ishrane, a preporučuje se umereno konzumiranje jaja, mesa, zelene salate, ribe i kafe. Ukoliko se pravilno pridržavate pravila, bolnička dijeta za mršavljenje uspešno eliminiše 5 do čak 15 kilograma u periodu od 15 i 18 dana. U nastavku teksta ćemo vas informisati o osnovnim pravilima i jelovniku ovog načina ishrane.

Pravila ove dijete su stroga

Zbog činjenice da poreklo vodi iz institucije koja je vojnog tipa, tako i sama VMA dijeta zahteva strogo pridržavanje određenih pravila, kojih se morate držati do kraja. Najvažnije je da potpuno eliminišete šećer – kako iz napitaka, tako iz same hrane. Nije dozvoljeno ni korišćenje veštačkih zaslađivača, jer oni veoma brzo stvaraju osećaj gladi. Ovo takođe podrazumeva i zabranu konzumiranja alkohola, koji je glavni uzročnik stvaranja masnih naslaga u abdominalnom delu, kao i potpuno odbacivanje cigareta. Pošto je u pitanju režim ishrane koji funkcioniše na cikličnom principu, on se nakon svakog petog dana ponavlja. U zavisnosti od željenih rezultata koje želite da postignete, VMA dijeta za mršavljenje se sprovodi 15 do 18 dana.

Neizostavan savet, ali i pravilo, jeste da dnevno morate da pijete najmanje 8 čaša vode, odnosno barem 2 litra. Slobodno možete da konzumirate limunadu ili zeleni čaj, koji se dokazano uspešno bore protiv suvišnih kilograma, što nam potvrđuju stručnjaci iz VMA.

VMA dijeta jelovnik i plan ishrane po danima

Tokom primene bolničke dijete jedu se sva tri obroka dnevno: doručak, ručak i večera. Pobrinite se da razmak između njih bude 4 do 5 sati i obavezno vodite računa da ne preskačete obroke. Što se doručka tiče, on je uvek isti i bazira se na unosu prirodnog voćnog šećera iz narandže. Ovo voće je takođe i sastavni deo ručka i večere, jer se fruktoza lakše vari i ne stvara masne naslage.

PRVI DAN

Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake, 1 dvopek, 1 pomorandža. Umesto pavlake možete jesti kiselo mleko ili jogurt.

Večera: 1 do 2 dvopeka, dva kuvana jajeta, 1 paradajz i jedan krastavac.

DRUGI DAN

Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake, 2 dvopeka, 1 pomorandža.

Večera: Jedan dvopek, 125 gr mlevenog junećeg mesa, koje možete sa ispržite u tiganju sa jako malo ulja. Jedan paradajz i jedna pomorandža.

TREĆI DAN

Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuvano jaje, dve kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka), jedan svež krastavac, jedna pomorandža.

Večera: jedan dvopek, 125 gr mlevenog junećeg mesa, koje možete sa ispržite u tiganju sa jako malo ulja. Šoljica kafe ili čaja bez šećera i jedna pomorandža.

ČETVRTI DAN

Doručak je isti, dakle pojedite prvo 1 pomorandžu, 1 komad dvopeka, i na kraju popijte šoljicu kafe ili čaja (bez zaslađivača). Ukoliko ste se zasitili dvopekom, a želite neko drugo pecivo, slobodno možete da ga zamenite sa četiri krekera, ali obratite pažnju da ne budu slani.

Ručak: jedan komad dvopeka, 125 gr mladog kravljeg sira i jedan paradajz.

Večera: dva dvopeka (ili osam krekera), 125 gr mlevenog mesa i dva sveža paradajza.

PETI DAN

Doručak: 1 pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: 200 gr kuvanog junećeg mesa bez soli, kao začin možete koristiti malo soja sosa, jedan komad dvopeka i jedan svež paradajz.

Večera: jedno tvrdo kuvano jaje i 500 gr barenog povrća.

Nakon petog dana, vraćate se na prvi i tako sve do petnaestog. Ukoliko želite da izgubite još telesne mase, možete nastaviti i do osamnaestog dana. Nakon toga, bićete lakši i do čak 15 kilograma, pri tom ćete se osećati fenomenalno i vitalno.

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]