DJEČAK (3) POBIJEDIO RAK: Nakon skoro 2 godine mu PRVI PUT porasla kosa!

Aleksandar Filip Vujnović tek je nedavno prvi put otišao kod frizera na šišanje, jer mu je posle godinu i po dana borbe sa rakom kosica prvi put porasla.

b6faa08a7b93a603c307634cef232623

“Ćelavi globus vozi autobus” zapevao je za sebe Aleksandar, čuvši deo razgovora, a onda je, doskakutavši, rekao: “I juče sam se šišao, vidi”, rukom ponosno pogladivši kosu odozdo nagore.

– Zvao je sebe “ćelavi globus“ dok je bio bolestan – objašnjava kroz osmeh majka Slavica dok okreće glavu u stranu i široko otvara oči u pokušaju da spreči suze da poteku.

Nešto više od godinu dana Aleksandar nema rak, ali su tuga, strah i traume i dalje tu.

– Sve je počelo tako neočekivano. Jednog dana smo trčali sa njim po keju, a već sledećeg je ležao u bolnici. Tu noć je probdeo plačući da ga boli guza. Sledećeg dana odveli smo ga na pregled kod hirurga, koji se šokirao kada je shvatio da Aleksandar ima tumor bešike prečnika deset centimetara, najveći koji je ikada video – kaže mama Slavica.

Aleksandar je hitno poslat na nekoliko krugova hemioterapije i tumor se malo smanjio.

– Našli smo u novinama priču jedne porodice čije je dete izlečeno specijalnom vrstom zračenja – brahiterapijom koju rade samo dve bolnice na svetu. Stupili smo u kontakt s njima i to nas je spaslo – kaže otac Damjan.

3717b8ae0ad5dafcc7536554dc0407db

 

 

Zahvat je koštao 100.000 evra, a imali su samo desetak dana da ih skupe.

– Država nam je pomogla, ali država je troma i spora, a nama je vreme isticalo. Vrtić u koji deca idu i moje kolege su spontano organizovali prikupljanje novca. Da nije bilo svih tih ljudi… Ne smem ni da pomislim – kaže otac Damjan.

Dodatne hemioterapije Aleksandar je savršeno podnosio, ali sam postupak je, kažu, bio jeziv.

– Uspavali su ga na 12 dana i između testisa i anusa mu stavili sedam sondi putem kojih su direktno zračili tumor. Ležao je na bolničkom krevetu raskrečen, uspavan, tako mali… Čovek izgleda dobije neku nadljudsku snagu u takvim trenucima. Sada kad bih morala da preživim sve to, ne znam kako bih uspela – kaže Slavica. Aleksandar se, na sreću, ne seća ničega. Ostala mu je samo jedna trauma – veliki strah od igala.

5beff03e23252bc8f8e197fcccb507c2

Ljubavlju nadoknađuju izgubljeno

U to vreme sve se vrtelo oko Aleksandra.

– Stariji sin Vuk je tada živeo sa bakom. Pravio je probleme u vrtiću, bunio se, ljutio, nije mogao da shvati zašto smo ga ostavili na pet meseci. Nije razumeo. To sad pokušavamo da mu nadoknadimo – kažu roditelji.

Izvor: blic.rs

– See more at: http://blog.neum-bih.com/djecak-3-pobijedio-rak-nakon-skoro-2-godine-mu-prvi-put-porasla-kosa/#sthash.kSr3D5Cr.dpuf

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]