ISKORISTITE KUPUS ZA LIJEČENJE BOLESTI SRCA I POVEĆANE MASNOĆE: EVO KAKO GA TREBATE PRIPREMITI!

Od davnina se zna koliko je kiseli kupus zdrav i mnogi ljudi ga konzumiraju. Međutim, jeste li ikada čuli da vam on može pomoći i kako biste održavali svoje zdravlje, te spriječili razvoj bilo kakvih oboljenja. On posjeduje mnoštvo zdravstvenih prednosti o kojima ćemo vam sada i govoriti.

Kiseli kupus možete da iskoriste kao prevenciju od raznih oboljenja, ali i kako biste ih i izliječili.

Evo u koje sve svrhe možete da ga koristite:

Jača imuni sistem, koji je najbitniji za očuvanje zdravlja!

U kiselom kupusu nalazi se mnogo vitamina, od kojih se najviše izdvaja vitamin C.

Upravo sa ovim vitaminom djelujemo na imuni sistem, te ujedno sprečavamo da dođe do razvoja bilo kakvih zdravstvenih problema, pa i kada je riječ o oboljenjima.

Veća količina vitamina C djeluje na ćelije, tako što učestvuje u njihovoj regeneraciji, djeluje na proizvodnju kolagena, ali i na povećava stvaranje bijelih krvnih zrnaca.

Poboljšava rad probavnih organa!

Kiseli kupus je bogat vlaknima, što je vrlo važno za pravilnu probavu. Vlakna mogu spriječiti brojne probavne probleme kao što su zatvor, grčeve i nadutost.

Povećava razinu energije

Zbog bogatog sadržaja željeza, kiseli kupus može povećati razinu energije, potaknuti cirkulaciju i poboljšati vaš metabolizam. To također može spriječiti anemiju, umor i glavobolje.

Izvor: 5do12.info

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]