RECEPTI VRIJEME JE ZA PRAVLJENJE KOBASICA! NAJBOLJI RECEPT IKAD … TOPE SE U USTIMA!

Ovo je meni najdraži recept za spravljanje finih i ukusnih domaćih kobasica. Ove na slici sam jučer sama pravila, naravno imala sam pomoć za mješanje i tiskanje :), ali sve u svemu mojih ruku djelo
Sastojci:
20 kg svinjskog mesa od plećke (meso mora biti zrelo, svinja ne smije biti mlada)
5 kg leđne slanine (od svinje ili kako bi mi rekli od krmače)

začini (postotak ide na količinu mljevene smjese)
1% crvene paprike
ako želite da kobasice budu blago ljute onda stavite 0,8% slatke paprike i 0,2% ljute paprike. Najbolje je ako imate domaće.
1% bijelog luka
1,8% soli
svinjska crijeva za kobasice

Priprema:

Meso, slaninu i bijeli luk sameljete. Papriku i sol rasporedite po mesu i sve dobro, dooobro izmješate. Morate paziti da se masa svugdje dobro rasporedi, zato nađite jaku osobu koja zna dobro mjesiti :).
Mesom puniti crijeva i sušiti na 4-5 dimova (svaki drugi dan), znači ukupno 8-10 dana i onda kobasice ostaviti u pušnici na propuhu da se dobro osuše.
Izvor: https://www.coolinarika.com

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]