Već Godinama Se Borite S VISOKIM Pritiskom Kao I Ja? Ovo OBAVEZNO Probajte, Jer Je Meni Zaista Pomoglo, A Sigurno Će I Vama!

Liječenje povišenog krvnog pritiska nemedikamentoznom metodom je najefikasniji i najsigurniji način da se to tretira. U nastavku su neki savjeti kako smanjiti i kontrolirati visok krvni pritisak.

Dijeta: Jedite 8 do 10 porcija voća i povrća svaki dan; 7 do 8 porcija žitarica; i do 2 porcije nemasnog mesa dnevno. Dodati 4 do 5 obroka oraha, sjemenki i mahunarki tokom sedmice.

Pijte manje alkohola. Pijenje tri ili više alkoholnih pića dnevno može podići krvni pritisak.

Redovno vježbajte. To će vam pomoći zadržati i težinu i krvni pritisak nizak.

Jedenje manje soli i može pomoći sniziti krvni tlak. Hrana bogata kalijumom, kalcijem i magnezijem može pomoći da se smanji krvni pritisak.

Pokušajte jesti barem jedan češanj češnjaka dnevno; to može imati super učinak na snižavanje krvnog pritiska.

izvor: http://lijekizprirode.com/zdravlje

Releated

ODLIČNI KRAŠULJCI

Sastojci200 g maslaca (ili margarina)20 dkg šećera4 kom jaja1 vrećica vanilin šećera50 dkg glatkog brašna1 vrećica praška za pecivo3 žlice čokolade u prahu20 dkg čokolade (nasjeckane na komadiće) Priprema1.Margarin i šećer miksati mikserom do pjene, dok se šećer ne razradi. 2.Nastaviti miksati i dodavati jedno po jedno jaje. 3.Dodati vanilin šećer. 4.Brašno i prašak za […]